Двама турски граждани с обвинение за трафик на нелегални мигранти, превозвали 90 от тях

Двама турски граждани с обвинение за трафик на нелегални мигранти, превозвали 90 от тях
A A+ A++ A

Двама турски граждани са обвинени за трафик на нелегални мигранти, съобщават от Районната прокуратура - Стара Загора.

Те бяха заловени на АМ „Тракия“, край село Плодовитово, да превозват 90 чужденци в товарен автомобил. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Те са професионални шофьори, извършващи международни превози. На 23 декември влизат в страната ни през Граничен пункт „Дунав мост“ и стигат до село Лесово, където твърдят, че ще „правят бизнес“.

По информация на Прокуратурата в Стара Загора с тях се е свързал техен познат и им предложил да оставят камиона и да се върнат на „Тракия", където да осъществят превоз с празен товарен автомобил до София. Според предварителна уговорка е трябвало да получат 200 евро, когато пристигнат на посочен паркинг в столицата. Така те отпътуват от Ямбол с 90 мъже от Афганистан, 14 от тях - непълнолетни.

Органите на реда установили, че въпросният товарен автомобил е пътувал неколкократно по маршрута Елхово – София през последните два месеца.
Разследването по случая продължава. В първия работен ден (28.12.2022г.) дежурен прокурор ще внесе в Районен съд - Чирпан искане за постоянно задържане на двамата турски граждани.


#нелегални мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »