Слънчево и топло време и в сряда

Слънчево и топло време и в сряда
A A+ A++ A

През деня облачността отново ще намалее до слънчево време, най-късно над южните райони. Само на отделни места в Югозападна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°. Това сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който през деня ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините облачността също ще намалее до слънчево време, но значителна ще бъде през по-голямата част от деня над масивите от Южна България. Само на отделни места в планините от Югозападна България ще превали слаб сняг, под 1000 метра - дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около 0°.

#Слънцето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »