Николай Хаджигенов: Митрофанова трябва да бъде експулсирана още днес

Николай Хаджигенов: Митрофанова трябва да бъде експулсирана още днес
A A+ A++ A

„Един български гражданин и журналист е преследван заради това, че си е позволил да каже истината. Това е безобразен и опасен прецедент. В Русия правото няма никакво значение, то е инструмент за изтезание. Между другото – както и у нас, все още“. Това коментира пред bTV Николай Хаджигенов, адвокат и част от гражданско движение "Ние идваме", след като Кремъл обяви Христо Грозев за издирване.

Адвокатът посочи, че Русия няма никакво правно основание да иска задържането на български журналист.

“Предишното редовно правителство експулсира 70 души за шпионска дейност. Не им стискаше да изгонят и посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова. А именно тя ръководи всичките тези хора. Прокуратурата трябва да свърши нещо, но тя не опитва – защото тя брани олигарсите и всички останали, предимно съветските интереси“, каза още Хаджигенов.

Той беше категоричен, че Митрофанова трябва да бъде експулсирана още днес, дала е безброй поводи за това.

"В руското посолство у нас имаме Жириновски в пола", посочи адвокатът.

„Путин не просто убива украинци. Той налага ужасяваща диктатура, сталински тип. Христо Грозев е преследван, защото казва истината. Български журналист е поставен в опасност“, заяви той.

„Силно се съмнявам, че на някого му стиска да изгони Митрофанова, няма как да изгониш 70 души за шпионска дейност и да оставиш техния началник. А ние като държава трябва да подадем този сигнал – че българската държава защитава всеки един български гражданин“, коментира още адвокатът.

#Адв. Хаджигенов #Николай Хаджигенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »