Жена намазва колата си с кравешки фашкии, за да я охлажди без климатик

Жена намазва колата си с кравешки фашкии, за да я охлажди без климатик
A A+ A++ A

С повишаването на температурите хората опитват различни неща, за да победят жегата. Но един жител на Ахмедабад измисли нов метод да поддържа колата си хладна през лятото, Става дума за жена, която твърди, че е намазаба изцяло колата с кравешка тор. Снимки на „охлаждащия трик“ бяха споделени във Facebook и бързо станаха вирусни.

Потребителят на Facebook Рупеш Дас, който сподели изображенията, написа: „Най-доброто използване на кравешка тор, което някога съм виждал.“ Той казва, че снимките са направени в Ахмедабад и добави: „За да се противопостави на температурата от 45 градуса и да предпази колата от нагряване, г-жа Седжал Шах е измазала колата си с кравешка тор.”

Жена намазва кола с кравешка тор и твърди, че охлажда без климатик - 2

От двете снимки се вижда, че седанът е изцяло намазан с кравешка тор. Въпреки че потребителят, публикувал снимката, казва, че я е забелязал в Ахмедабад , регистрационният номер на колата показва, че е регистрирана в центъра на Мумбай на името на Рамниклал Шах.

Докато публикацията остави мнозина заинтригувани, други искат да знаят как пътниците в автомобила се справят с миризмата от кравешката тор. Има и такива, които сериозно се съмнямат в ефекта.

След като снимките станаха вирусни, информационна агенция ANI се срещна със собственика на колата, Седжал Шах, която твърди, че въпреки жегите в салона на колата температурата е оптимална дори без климатик.

Жена намазва кола с кравешка тор и твърди, че охлажда без климатик - 3

„Това не само поддържа колата ми охладена, но също така помага за предотвратяване на замърсяването. Вредните газове, които се отделят, докато използваме автомобилен климатик, повишават температурите и допринасят за глобалното затопляне. Карам колата си без климатик, тъй като кравешката тор я поддържа хладна“, казва Седжал Шах пред ANI.

„Тази идея ми хрумна когато слагах кравешка тор по пода и стените на къщата си. Поддържа къщата хладна. Затова реших да го сложа и на колата си“, казва тя. В селските райони на Индия има такава практика за нанасяне на кравешка тор върху подовете и стените.

След като изсъхне се се смята, че покритието прави структурата топла през зимата и студена през лятото. Освен това, тъй като се счита за естествен дезинфектант и репелент против комари, практиката е доста разпространена в селата.


#кола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"