Грандиозно: Стотици коли катастрофираха на магистрала в Китай

Грандиозно: Стотици коли катастрофираха на магистрала в Китай
A A+ A++ A

Един човек е загинал по време на струпване на автомобили на магистрала с участието на стотици автомобили в централната част на Китай, съобщи държавната телевизия CCTV, а кадрите от произшествието показват сцени на хаос.

Снимки от въздуха показаха стотици леки автомобили, микробуси и камиони - много от които са се сблъскали един в друг - натрупани на един участък от магистралата в гъста мъгла. Други вирусни видеоклипове, публикувани в интернет, показват останките на няколко автомобила, които са се блъснали в други.

Инцидентът е станал поради слаба видимост от мъгла близо до град Джънджоу, провинция Хенан, и в него са участвали най-малко 200 превозни средства, съобщават държавните медии.

"Днес сутринта на моста на Жълтата река в Джънджоу се появи внезапно натрупване на мъгла, което предизвика пътнотранспортно произшествие, включващо сблъсък на няколко превозни средства", цитира CCTV властите в Джънджоу и добавя, че в резултат на това е загинал един човек.

Скоро след произшествието са били предприети спешни спасителни действия и в момента мястото на катастрофата се разчиства, за да може движението да бъде нормално възобновено.

Пътните произшествия са често срещани в Китай поради липсата на строг контрол на безопасността. През септември 27 пътници загинаха, след като автобус, превозващ ги до карантинни пунктове в югозападната провинция Гуейджоу, се преобърна на магистрала.

#Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"