Руското посолство у нас: Край на опитите на Русия за равноправие със Запада

Руското посолство у нас: Край на опитите на Русия за равноправие със Запада
A A+ A++ A

"Заминаващата година се превърна за външната политика на Русия в повратна точка и беше концентрирана върху формирането на нова международна реалност.

Признаване на независимостта на Донецка и Луганска народни републики, започване на Специалната военна операция в съответствие с чл.51 на Устава на ООН, провеждане на референдуми в ДНР, ЛНР, както и на освободените територии на Запорожка и Херсонска области с по-нататъшното им приемане в състава на Руската Федерация – тези събития завинаги ще останат в отечествената история като епохални моменти.

Същевременно сложихме край на 30-годишните честни опити на Русия да изгради равноправно взаимодействие с «колективния Запад».

Руската дипломация е предприемала сериозни усилия за мирно уреждане на международни конфликти. Активно допринасяхме за стабилизиране на ситуацията в Афганистан. Лансирахме всеобхватен подход към сирийското досие, включително в рамките на „Астанинския формат“. Съдействахме на комплексното нормализиране на отношенията между Азербайджан и Армения.

Успешно се развиваха контакти с многобройните ни международни партньори, заинтересовани в конструктивен диалог с Русия".

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"