Путин се сбогува с Пеле

Путин се сбогува с Пеле
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователна телеграма до държавния глава на Бразилия Жаир Болсонаро по повод смъртта на легендарния футболист Пеле, съобщи БГНЕС.

"Моля, приемете най-дълбоки съболезнования за кончината на великия бразилски футболист Пеле. Едсон Арантес до Насименто беше изключителен син на бразилския народ. Благодарение на неговия талант, уникални умения, красива, завладяваща игра, футболът се превърна в любим спорт за милиони хора по света, включително Русия.

Имах късмета да общувам лично с този прекрасен човек и винаги ще пазя най-ярки спомени за него. Моля ви да предадете думите на искрено съчувствие на близките и приятелите на легендарния Пеле, както и на всички граждани на вашата страна“, се казва в текста, публикуван на сайта на президента на Русия.

Бразилският футболист Едсон Насименто - Пеле почина в четвъртък, 29 декември, на 82-годишна възраст. Той единственият трикратен световен шампион като играч (1958, 1962, 1970). На клубно ниво е играл за бразилския Сантос и американския Ню Йорк Космос. Футболистът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 гола за кариерата си.

#Пеле

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »