ОКОНЧАТЕЛНО: Арестът на Владислав Горанов е незаконен

ОКОНЧАТЕЛНО: Арестът на Владислав Горанов е незаконен
Сто каър/БНТ
A A+ A++ A

Административният съд в София обяви ареста на бившия финансов министър Владислав Горанов за незаконен.

Представителят на Софийската градска прокуратура счита касационната жалба за неоснователна, а обжалваното решение на Софийския районен съд - за правилно, обосновано и законосъобразно.

Според съда няма данни за извършено престъпление в момента на издаване на заповедта за арест на Горанов.

"Настоящата инстанция не споделя релевираното в касационната жалба възражение, че са били налице данни за извършено престъпление към момента на издаване на процесната заповед", се казва в решението на Софийския административен съд (САС), цитирано от БГНЕС.

САС споделя и извода на Софийския районен съд "за незаконосъобразност на оспорената заповед поради несъответствието с целта на закона и нарушение на принципа за съразмерност по чл. 6 АПК".

Решението на съда е окончателно.

Бившият финансов министър беше задържан на 17 март заедно с лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов и медийния съветник Севдалина Арнаудова. От МВР обясниха, че разследването е по сигнал на Гражданското сдружение БОЕЦ, свързан със снимките с пачки евро и златни кюлчета, както и с твърдения на Васил Божков, че е бил изнудван да плаща подкупи на Борисов. Тримата останаха в ареста за 24 часа, след което бяха освободени. След това Софийският районен съд (СРС) обяви за незаконни задържанията и на тримата.

#САС #Владислав Горанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори