Внимание! Новите тарифи и превозни документи в София са в сила

Внимание! Новите тарифи и превозни документи в София са в сила
A A+ A++ A

От 1 януари 2023 година в София са в сила новите превозни документи - билети 30+ и 60+, напомнят от Столичната община.

Хартиеният билет за 1.60 лв. остава в историята, както и картата с талони за 10 пътувания от 12.00 лв. и хартиената еднодневна карта за всички линии от 4,00 лв. Те ще важат до 01 март 2023 г.

Може да пътувате с билети или карти само на електронен носител, както и да плащате директно с банкова карта.

Билетът, закупен от водач, е 2 лева.

''Билет 30+ (1,60 лв.) и билет 60+ (2,20 лв.) позволяват прекачване в рамките на посочените минути. Пътуването може да се довърши с един билет, дори да е направено в последните секунди на последната минута'', поясни Владимир Лазаров от Центъра за градска мобилност.

''Валидацията става задължителна и ако не е направена ще следва глоба от 3 лева, дори и да сте с карта. Освен че билетът е застраховка за пътника, чрез валидацията от Столичната община ще могат да отчетат натовареността на линиите и пиковите часове, да се оптимизират маршрутите и услугите'', уточни още той.

''Годишната абонаментна карта е изгодна за всеки, който пътува често. Тя струва 365 лева, важи за цялата мрежа, а дори да ви се наложи да ползвате автомобил получавате правото на безплатен буферен паркинг по системата "Паркирай и пътувай", добави Лазаров.

#градски транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници