"Новинарският агрегатор" Google News вече не се отваря на територията на Русия

"Новинарският агрегатор" Google News вече не се отваря на територията на Русия
A A+ A++ A

Руските медии съобщават, че новинарският агрегатор Google News вече не се отваря на територията на Русия. При опит за неговото ползване потребителите виждат програмния прозорец за зареждането на сайта, но самият интернет ресурс не се отваря.

В крайна сметка се показва съобщението: „Този сайт не може да осигури безопасна връзка“. По-късно започна да се появява и уведомлението „Не е възможно да се получи достъп до този сайт“.

Руското издание РИА Новости допълва, че неговите специалисти са направили проверка, която е показала, че Google News не е включен в черния списък на Роскомнадзор, в който Русия поставя сайтовете, на които са наложени ограничения или са напълно блокирани, предаде KALDATA.

Уеб ресурсът GlobalCheck от своя страна съобщи, че достъп до Google News не може да бъде достъпен и чрез мобилните мрежи на руските мобилни оператори Билайн, Yota, Tele2 и МТС, както и чрез провайдъра Ростелеком. Засега няма данни дали достъпът до този ресурс може да бъде получен с помощта на VPN връзка.

Припомняме, че през месец март миналата година руският регулаторен орган Роскомнадзор ограничи достъпа до Google News за територията на Русия, понеже според руските власти, там е започнало публикуването на неверни данни и фалшива информация за събитията в Украйна. Но сега се случва нещо друго, за което се очаква съвсем скоро да излезе официална информация.

#Google #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници