Демерджиев в НС: Готви се спецоперация за нелегалната миграция и каналджийството в национален мащаб

Демерджиев в НС: Готви се спецоперация за нелегалната миграция и каналджийството в национален мащаб
A A+ A++ A

"По отношение на нелегалната миграция и каналджийството се подготвя специализирана полицейска операция в национален мащаб, съвместно с прокуратурата, тя ще стартира в началото на следващата седмица", заяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той уточни, че подробно са обследвани всички случаи, данни и лица, за които има оперативна информация във всяка една служба в страната, информират от БНТ.

"Предали сме на турските власти информацията за турски граждани, които знаем и имаме данни, че участват в такъв род дейност от турска страна", обяви вътрешният министър.

"Престъпленията, при които има най-значителен ръст и с които сме си поставили за цел да се борим възможно най-бързо са телефонните измами, противозаконното отнемане на моторни превозни средства, домашното насилие", заяви Иван Демерджиев.

По думите му лицата, които се занимават с телефонни измами, отдавна са напуснали пределите на страната и осъществяват тази дейност от територията на други държави.

"Често сменят местоположението си и, за да противодействаме на тези престъпления, е много трудно да намерим и заловим лицата по време на тяхното извършване", допълни Демерджиев.

Вътрешният министър обяви, че по отношение на противозаконното отнемане на моторни превозни средства се подготвя специализирана полицейска операция в национален мащаб, като ще бъде проведена в следващите 2 до 3 седмици.

Народното събрание включи в дневния си ред за днес изслушване на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев относно участие на служители на МВР в трафик на мигранти през територията на България и зачестили драстични случаи на битовата престъпност.

Искането бе отправено по-рано от депутати от "БСП за България".

Във връзка с изслушването депутатите удължиха работното си време.




#нелегални мигранти #Иван Демерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »