Култово! Волен Сидеров втрещи с признания, че е пияница, Борисов го е "сготвил", а Нинова е "пич" (ВИДЕО)

Култово! Волен Сидеров втрещи с признания, че е пияница, Борисов го е "сготвил",  а Нинова е "пич" (ВИДЕО)
Стоп кадър
A A+ A++ A

"Да, аз пия. И пия много. Но какво от това?" Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров призна за пръв път, при това в ефир, че е на "ти" с чашката - не отсега, а от десетилетия. В подкаста на Мартин Карбовски бившият политик направи пълни самопризнания за страстта си към алкохола, но категорично отрече да взима наркотици. "Могат да ми намерят 16 промила, но нито един милиграм дрога", чистосърдечно обяснява Сидеров, който отново се намира в лапите на правосъдието, след като се наложи да плати 10 бона гаранция, за да не бъде тикнат в килия по обвинения, събрани в последните години и новоповдигнати актове - включително за хулиганство от 2008 г.

В интервюто Сидеров директно обвинява Бойко Борисов, че го е "сготвил", както и че вероятно бившият премиер лично е "наредил" на главния прокурор Иван Гешев да бъде хванат натясно. "Но аз не съм фактор. Тогава защо го правят", пита се Сидеров. И разкрива прелюбопитни подробности от коалицията с ГЕРБ навремето, както и за отношенията му с настоящи политици.

Ще влезе ли в затвора?

"Какъв фактор съм в момента, кого застрашавам политически? Защо се води тази офанзива? Някой е поръчал на главния прокурор да се занимава с мен. Защото не знаете, че в прокуратурата с вътрешна наредба е създаден специален отдел да се занимава с известните хора. Това е антиконституционно, след като всички сме равни пред закона", избухва създателят на "Атака" пред Карбовски.

И разкрива, че прокурорът, който го разследва сега, е същият, който и през 2020 г. му е повдигнал 3 обвинения. Иво Боев е магистратът, съгласил се отново да се занимава с фигурата на Сидеров, след като негови 2 колежки преди това отказали.

Волен обясни още, че е бил принуден да внесе 10 хиляди лева гаранция, защото не е бил сигурен, че в свидетелството му за съдимост името му няма да лъсне като "осъждан", а в такъв случай, при новите обвинения можело прокурор Боев да поиска промяна на мярката със "задържане под стража".

Отношенията с Бойко

"Според мен Борисов е наредил на Гешев. Защото му писах есемеси и му казах, че не се отнася добре към хора, които са били коректни към него. Когато направихме споразумение с него 2017 г. да управлява ГЕРБ с патриотите. Той обаче остави Валери Симеонов и Красимир (Каракачанов - б.р.) да се разправят с мен, да ме елиминират и да ме изключат от Комсомола. Аз бях в парламента, те бяха вицепремиери. Това е друг достъп до баницата. Той ги остави да са до нея, а при мен си замълча и каза: "Това са ваши си, вътрешни работи". Това е негова черта, негова подла черта на човек, който се измъква от ситуация. И така похарчи доста хора, които са му били верни", коментира изненадващо Волен Сидеров.

"Аз бях коректен с Борисов", категоричен е той. На въпроса дали след като е сменил концепцията си и е започнал да работи с лидера на ГЕРБ, ситуацията е станала по-благоприятна, атакист номер 1 с половин уста отговори положително. Но върна топката отново към фигурите на Валери Симеонов и Каракачанов, по думите му, покровителствани от Борисов по времето на втория мандат на ГЕРБ в изпълнителната власт.

"2016 г. положих много усилия да ги обединя, въпреки всички обиди и нападки", добавя към днешна дата Сидеров за въпросното обединение на националистите.

Новите обвинения

Сидеров разказа и за ареста си миналата година, когато спука стъклото на 1-о РУП в столицата при протеста му срещу шефа му по повод ортачката на убиеца-джигит Георги Семерджиев Симона Радева с полицейската униформа.

"С Гешев нямам никакво взимане-даване. Но някой му е дал нареждане: "А, бе, я го посмачкайте малко този, че много знае", разсъждава той.

Обвинението му за хулиганство в Нова телевизия пък било заради дърпането на маската на един репортер и сритването на друг. "Да дръпнеш маската на някого, не е хулиганство. Има закон, забраняващ закриването на лицата. Това беше за бурките и законът не е отменен и досега. И де факто всички, носещи маски в т.нар. ковид са го нарушили. Реално аз помогнах за изпълнението на закона", оправдава се националистът.

За себе си казва, че щял да се казва Мунчо Мунчев, ако не бил така експанзивен, каквито емоции непланирано изразява Волен Сидеров, включително и агресия.

Друса ли се Волен и колко точно пие?

"Добре, пия. И какво от това? Нашето поколение си беше такова - пораснахме с коняк "Слънчев бряг", започна признанието за проблемите си с чашката Сидеров пред Карбовски. И добави цветист разказ:

"Седя си на "Витошка" и си пия в едно заведение преди няколко месеца. И идва един младеж и ми вика: "Ти си пияница и наркоман". Да, казвам му, къркам си, откакто се помня. Но за наркотици? Казах му: "Дай сега да извикаме екип да ни изследват всички. На мен ще ми намерят 16 промила. Ок. Но няма да ми намерят и милиграм наркотици". Говорят много неща, но не е вярно".

"В нашето поколоение пиенето е част от социалното общуване. Бил съм на маса в Владо Левчев, Ани Илков, с Виктор Пасков... Това е социален контакт. Не е тъпанарско напиване, това е общуване, това беше комуникацията на нашето поколение...", признава чистосърдечно Сидеров.

"Аз бях приятел с Христо Калчев, който започваше да пие от 10 сутринта", добавя още той.

За политиката

Повече от десетилетие в активната политика към днешна дата Волен декларира, че това е много жесток занаят. "Тя унищожава чувствителните хора, не тепегьоза. Аз бях призован да вляза в политиката от обикновените хора", добавя той.

"Няма начин да излезеш от политиката без щети. И Бойко Борисов има щети. Според мен в момента живее в страх, при това сериозен. Ние с теб сме по-щастливи от него", убеден е Волен.

Ареста на Борисов

"Те го раздуха до небето това негово арестуване, при положение, че аз 2 пъти бях затворен незаконно". Така Сидеров коментира драмата със задържането на експремиера.

"Ти, брат ми, знаеш ли, аз с Цацаров повече се разбирах, отколкото с Гешев. В 8 сутринта му докладваха всяка сутрин с "г-н генерал", разкрива още националистът.

"Той ще бъде арестуван. Защото има страшно много неща, за които да бъде арестуван. Въпросът е дали това ще оправи нещата в България. Справедливост няма в този свят. Не знам дали да бъде арестуван или не - все тая. Нито съм отмъстителен човек, аз съм зодия Овен, гневя се, а на следващия ден забравям. Но има много хора според него, които биха искали да видят Борисов в затвора, а освен това са и отмъстителни", убеден е той.

Мястото на България е при Русия

"Кировците се оказаха гумени играчи. Ние сме в ръцете на геополитиката, а тя ни е отредила да се намираме в някаква буферна зона и чакам да дойде земетресението, което да нагласи нещата. Ние ще се преместим, ще отидем към Евразия, няма друг начин. Това е цивилизацията, това е истината", казва сензационно четирихилядникът.

"В момента се води една гигантска война и тя не е за Украйна, а е цивилизационна. Русия е събрала центъра на света - този, който ще спаси света. Разкалян или не, той е, няма значение. И ние сме в този център - културно и ценнностно. Нашето бъдеще е там. То не е вързано с евроатлантизъм, защото такова нещо няма", пламенно защитава Сидеров връщането на София в московска орбита.

Попитан кои са хората на американците у нас, Сидеров анализира, че тук имало само привидно политици, които казвали, че са "на американците". "Самите американци не ни смятат за част от зоната им, а ни разглеждат като възможност да ни използват", настоява националистът.

Сидеров великодушно казва, че давал възможност на настоящите политически играчи в страната да се осъзнаят, включително "на онези, които привидно" се американеели, а всъщност чакали обръщането, вместо да ги отричал предварително.

Той смята, че българският политически елит просто изчаква - защото умните в него разбирали, че има световно разместване. Тази година ще започне да се усеща.

И прогнозира, че войната в Украйна ще приключи с победата на Русия и разпокъсването на страната. Според него това щяло да се случи във втората половина на 2023-а. А за финал смело пророкува, че ЕС и НАТО ще се разпаднат.

Ето как Сидеров определя днешните лидери в политиката в блиц:

Бойко Борисов - тарикат;

Кирил Петков и Асен Василев - неопитни, но амбициозни;

Христо Иванов - безличен;

Корнелия Нинова - боец, жена с характер, пич;

Костадин Костадинов - крадец на идеи;

Стефан Янев - руска салата "Оливие".

Лидерът на "Атака" разкрива още, че пак е готов да влезе в политиката. Този път с русофилите на разследвания за руски шпионаж Николай Малинов. А че вече окончателно е станал слуга на Москва става ясно и от личния му живот - Волен Сидеров-младши учи интензивно руски език в първи клас в столичното 133-то "А. С. Пушкин", пише лупа.бг.



#Волен Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"