Слави продължава с атаката към Лена, задава куп неудобни въпроси

Слави продължава с атаката към Лена, задава куп неудобни въпроси
Стоп кадър, тв 7/8
A A+ A++ A

Слави Трифонов публикува дълъг коментар ден след като неговата телевизия "7/8" излъчи пошла песен срещу шефката на кабинета на вече бившия премиер Кирил Петков - Лена Бориславова.

Противният опит за сатира на Дългия и на екипа му обаче им навлече заслужения гняв на хиляди обществени личности и обикновени зрители. Самата Бориславова обяви, че ще съди сценаристите на Слави Трифонов за скандалната и пошла песен по свой адрес.

Песента вече се върти в социалните мрежи и се откроява със скандален текст върху музика от популярна поп-фолк песен. Тя повтаря всички атаки от жълти медии по адрес на бившата шефка на кабинета на Кирил Петков, включително описвайки я като лека жена и негова метреса.

Мелодията е взета от хитовото за 90-те чалга парче "Хищна хиена", изпълнявано от Петра. В песента Бориславова е описана като “уморена кака Лена, гладна хиена”.

Ето коментара на Трифонов без редакторска намеса:

"Финландия е на пето място в света по свобода на словото. Миналото лято във финландските медии изтече запис от бурен купон, организиран от министър-председателката на страната Сана Марин. На въпросния запис се вижда как 36-годишната Сана Марин пее, танцува и въобще как купонясва с приятели. Наглед - нищо ненормално. Всеки има право да се забавлява, па бил той и министър-председател. Този запис обаче предизвика истински скандал в страната, която е на пето място по свобода на словото.

Политици, медии и обикновени хора в социалните мрежи започнаха да задават лавина от въпроси: Колко алкохол е употребила министър-председателката? Имало ли е наркотици, тъй като в записа някои уши чуват думата “кокаин”? Работила ли е министър-председателката или е била в лятна ваканция? Достатъчно трезвена ли е била, за да реагира при извънредна ситуация, особено в контекста на това, че съседна Русия вече е нападнала Украйна?

Привържениците на Сана Марин обвиниха критиците й, че проявяват сексизъм. Но при всички положения, в страна, която е на пето място по свобода на словото, ясно си дават сметка, че Сана Марин преди да е жена, е министър-председател. И че прагът на лична неприкосновеност на заелия висш държавен пост по условие е нисък и личният му живот е от особена важност за цялата общност.

Макар да не познавам в детайли работата й като министър-председател, аз харесвам Сана Марин. Харесва ми това, че тя отговори търпеливо и спокойно на всички неудобни въпроси, без да ръгне нито един журналист в ребрата, подложи се на тест за наркотици и затвори убедително страницата с тази история.

Миналото лято у нас също изтече запис. С нашия тогавашен министър-председател. Записът е от едно стълбище, водещо към квартира, отдавана под наем.

Няма да коментирам какво се вижда на това стълбище, защото различните очи явно виждат различно. Или им се ще да не виждат това, което виждат.

И понеже България е на 91-во място по свобода на словото, у нас нямаше лавина от въпроси.

Например: Какво прави министър-председателят (в момента на записа той е служебен министър на икономиката) с годеницата на своя приятел (бъдещ председател на Народното събрание) в частна квартира в неделя рано сутрин? Имат ли любовни отношения и тези отношения повлияли ли са на министъра като такъв да сключи договори точно с кантората на дамата от клипа? А повлияли ли са после като министър-председател да я назначи и за шеф на кабинета си? Има ли конфликт на интереси?

Е, въпроси нямаше. Имаше мълчание. Днес няма мълчание, има вой до небесата за една песничка. “Простак!” “Сексист!” Значи, “Уморена кака Лена” е сексистка песничка, но не е сексистко, когато “Депутатът Христо” пее, че гласът на една жена в парламента му лекува запека.

Не е ли сексистко това: “Шефке, мно’о ме кефиш с тия твоите цайси./ Заклевам се, при други обстоятелства - сеш’ се? Найси!” А това високо художествено внушение не е ли пошло: “Тва е една мистерия - как успя да го поемеш целия?/ Едновременно на Дългия и на Дебелия.”

Значи, едното е пошла песничка, а другото е изкуство. Така ли? За разлика от Сана Марин, българските герои не отговориха на неудобните въпроси. Те избегнаха темата с обяснението, че е жълта. Не, не е жълта, важна е.

Изключително важно е дали по-предишният министър-председател има къща и дете в Барселона и коя е Мата Хари от спалнята му. Изключително важно е дали предишният министър-председател има любовни отношения с шефката на кабинета си и годеница на председателя на Народното събрание.

Тези въпроси не получиха своя отговор. А отговорите могат да ни кажат какъв е по-предишният министър-председател, какъв е предишният министър-председател и могат ли такива хора да носят тежката отговорност да са начело на държавата.

Разбирам, че да търсиш истината е трудно. А да мразиш Слави Трифонов е лесно - правили сте го хиляди пъти."

#Слави Трифонов #Лена Бориславова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай