Джан Махмуд, който биеше наред в Русе и караше жертвите да му целуват обувките, влиза в затвора ефективно

Джан Махмуд, който биеше наред в Русе и караше жертвите да му целуват обувките, влиза в затвора ефективно
A A+ A++ A

Свирепият побойник Джан Махмуд, който предизвика вълна от възмущение в цяла България, след като в мрежата бе пуснато видео, показващо как налага с юмруци свой връстник, а после го кара да му целува краката и го унижава, влиза в затвора за 1 година. Това постанови Окръжният съд в Русе. Решението му е окончателно и не подлежи на обжалване.

18-годишният Махмуд ще получи и обществено порицание. Не е ясно обаче дали зад решетките ще си извади поука, или ще тръгне окончателно по пътя на насилието и престъпленията.

Джан Махмуд, който е ученик в Спортното училище в Русе, беше арестуван на 2 ноември м. г. Освен момчето, бито и унижавано от Жан, много други също се оказа, че са малтретирани от него. В Русе се надигна вълна от възмущение, пред дома на побойника се събраха здрави момчета, които поискаха да се саморазправят с насилника и да му покажат как се бие и дали е приятно да те млатят с юмруци. Само благодарение на полицията Махмуд отърва кожата.

След вълната от оплаквания срещу Джан, която се отприщи, на ученика бяха повдигнати общо 6 обвинения - нанасяне на две леки телесни повреди по хулигански подбуди, принуда, грабеж, изнудване и нанасяне на средна телесна повреда, както и хулиганство. Шестте престъпления са извършени за период от около шест месеца.

Махмуд отърва саморазправата, но беше изключен от клуба по кану каяк, което бе истински удар, тъй като треньорите възлагаха на него големи надежди в гребането. Освен това Махмуд трябваше да мине на самостоятелна форма на обучение в спортното училище.

След като се изплаши от общественото недоволство, Махмуд публикува извинение, писано най-вероятно от адвокат. То обаче не намали гнева на хората.

На делото присъства жертвата на побоя от разпространеното през миналата година видео Иво Бонев, предаде БНТ. Той заяви, че се надява на ефективна присъда, която да даде необходимия урок на Махмуд и други младежи като него, че агресията не е решение.

18-годишният ученик призна вината си. Той, както и адвокатите му, сключиха споразумение с прокуратурата за ефективна присъда, което беше одобрено от Окръжния съд, пише Dir.bg.

От едногодишния срок ще бъде приспаднато времето, през което Джан Махмуд е бил в ареста от ноември миналата година.

Прокурор Пламен Петков обясни, че са защитени максимално интересите на пострадалите. Имуществените щети са възстановени. Отделно, потърпевшите могат да предявят граждански иск за претърпените неимуществени вреди

#Русе #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"