Рестарт на зимния сезон у нас?

Рестарт на зимния сезон у нас?
A A+ A++ A

Еуфория сред любителите на зимните спортове предизвика вчерашния снеговалеж в някои части на страната, а в социалните мрежи се споделяха снимки и видеоклипове от побелелите вече писти.

Валежите и застудяването в последното денонощие дават основание за нови очаквания за скиорите и надежда за рестарт на зимния сезон за бизнеса, пише БНР.

Еуфорията около празниците, която напълни хотелите, бързо се изпари, след като празниците свършиха, заради безснежния декември.

Ски зоните в планинските курорти подготвиха писти с изкуствен сняг, по който се спускаха най-ентусиазираните любители на белите спортове. Много гости от чужбина обаче просто не пристигнаха

Венцислав Кръстев от Сдружение "Туризъм" описа ситуацията: "Анулации има безкрайно много. Има отказани цели полети - от Израел, от Англия, от много пазари - чартърите просто не идват. Надяваме се, че при това застудяване ще се възобновят отново тези полети. Има различни съпътстващи дейности, но главно те за това идват".

Той посочи, че в курортите на други страни има изградени огромни спортни центрове, които предлагат допълнителни забавления. Може би нещо подобно е необходимо да се изгради, смята Кръстев и добави:"Спа-то си е спа, но хората, които идват за ски, те искат ски. Тези хора, които идват на ски, просто анулират".

#ски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »