Петков: Може да дадем подкрепа само за кабинет, в който няма хора на ГЕРБ

Петков: Може да дадем подкрепа само за кабинет, в който няма хора на ГЕРБ
A A+ A++ A

"Продължаваме промяната" би гласувала за правителство с третия мандат, който се подкрепя и от ГЕРБ, но ако в него партията на Бойко Борисов няма участие като министри. Това обяви днес пред "Нова телевизия" един от лидерите на ПП Кирил Петков.

Друго важно условие е този кабинет да има общи за подкрепящите го партиите приоритети и стратегия. Петков допълни, че е важно също в едно такова правителство да няма "скрити експерти", тоест хора, представяни за експерти, които обслужват скрити интереси.

Петков смята, че кабинет на "Демократична България" би отговарял на това условие. Той обаче очаква третият мандат да бъде даден на БСП.

Съставяне на правителство с третия мандат е единственият вариант да се избегнат нови предсрочни парламентарни избори. До момента президентът още не е съобщил на кого ще го даде. Изборът е между ДПС, БПС, "Демократична България", "Български възход" или "Възраждане", след като ГЕРБ и "Продължаваме промяната" не успяха да направят кабинет с техните мандати.

Кирил Петков коментира също, че в следващият парламент трябва да има голяма коалиция от депутати, които са готови да говорят за важните задачи за България и дори да не съгласни едни с друг, да дебатира върху тях.

"Във всяко едно кътче на България има сдружения и организации, на които им пука. Трябва да успеем да ги вдигнем тези хора.", коментира един от лидерите на "Продължаваме промяната".

Кирил Петков посочи, че на бъдещите местни избори цялата демократична общност трябва да има общ кандидат за областните градове.

Той смята, че "лъжите на Бойко Борисов винаги лъсват, когато има арбитър" и точно затова лидерът на ГЕРБ не се е явил в съдебната зала, където Петков съди Борисов.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници