4 обвинени по казуса с Nexo

4 обвинени по казуса с Nexo
Стоп кадър
A A+ A++ A

Случаят с Nexo е уникален в световен мащаб и онагледява новите видове предизвикателства, пред които е изправена системата на сигурността. 4 души са обвинени, като един от тях е ръководител. На всички е забранено да напускат страната ни.

Иван Гешев определи акцията срещу Nexo като пример за добро сътрудничество с европейските и евроалантичесдките партньори.

По случая се работи от месеци насам от ДАНС, прокуратурата и НСлС. Вероятно ще се наложи експертна помощ.

Само вчера е влизано в 15 обекта, разпитани са много свидетели. Голяма част от тях са се страхували и по делото ще бъдат представени с анонимни показания.

Блокирани са много сметки, обвинени са 4 лица. На всички обвинени е забранено да напускат България. Двама са вероятно извън България, въпреки че по данни на граничния контрол те са у нас. Разследващите се съмняват обаче, че те са в България. Всички обвинени са български граждани, дейността извършвали от София. Групата действала от началото на 2018 година. Назначени са данъчни ревизии на обвиняемите. Те разполагали с изключително големи финансови възможности, домове в екзотични държави и яхти. Иззети са и 35 картини от скъпи художници.

На пресконференцията стана ясно, че са разследвани и други фирми. Дружеството, чрез което се правили измамите е регистрирано в Швейцария. Извършени са над 4 милиона транзакции. Името на терориста е Махмуд Емеж, който участвал в палестинска терористическа организация.

Разследването на службите продължава и в момента. Съществуват много нарушения, като е имало и опити на манипулиране на пазари.

Очаквайте подробности.


#Nexo

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"