Кирил Петков: Ще се отзовем на покана на БСП за разговори

Кирил Петков: Ще се отзовем на покана на БСП за разговори
A A+ A++ A

"Още не сме получили покана за разговори от БСП, но очакваме, че това ще се случи съвсем скоро. Ще се отзовем на нея", заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков, който коментира темата с връчения на социалистите трети проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство.

„Нашите приоритети не са се сменили от разговорите за втория мандат. Те ще бъдат същите. Бихме се радвали дискусията да започне оттам, откъдето свършихме миналия път. Това са основните приоритети, които вярваме, че трябва да се случат, за да имаме общи действия“, каза Петков.

От ПП ще изведат на преден план няколко теми, една от които отново ще бъде антикорупцията, обясни бившият министър-председател.

„Има неща, с които не сме готови да правим компромиси“, посочи Петков.

Според него двата основни казуса между неговата партия и БСП са свързани с Изборния кодекс и оказването на военна подкрепа за Украйна.

„Изборният кодекс за нас не е просто един закон, това е начинът, по който ние гарантираме, че има демокрация в България. Не вярваме в хартиените протоколи. Не вярваме в хартиените бюлетини. Години наред бяхме свидетели на злоупотреби. Това е важна тема за нас“, подчерта съпредседателят на ПП.

#Кирил Петков #Кирил Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници