Бойко Рашков: Младен Маринов е получавал 100 000 лева на месец от наркогрупа

Бойко Рашков: Младен Маринов е получавал 100 000 лева на месец от наркогрупа
A A+ A++ A

Бившият шеф на МВР Бойко Рашков потвърди информацията, че свидетел с тайна самоличност е дал показания, според които Младен Маринов е получавал 100 000 лева на месец от наркогрупа.

"Мина доста време, но си спомням, че бях информиран за подобни факти, свързани с бившия министър Маринов. Детайли не мога да кажа, защото просто не ги знам. Знам обаче това, което написа Фрог и тогава върнах малко назад лентата и си спомних. Като министър помня, че такава информация се движеше в министерството, стигна и до мен", зави Рашков

"Прокуратурата сега мълчи, защото ако трябва да говори сега, тя трябва да отговори на няколко чисто правни въпроса. Защо своевременно не е потърсила съдействие от компетентните власти в държавата, където се намира Васил Божков", допълни ексминистърът.

"Защо трябва публично този въпрос да се постави пред цялата общественост, аз също съм задавал въпроси, за да вземе прокуратурата отношение толкова късно? Защо прокуратурата не образува своевременно досъдебно производство по твърденията на Божков, че е давал подкупи на Борисов, на Горанов и на неговата пиарка Арнаудова? На тези твърдения прокуратурата не обръщаше никакво внимание и се оправдаваше, че това било защитна теза на един обвиняем", смята той.

"И по този начин прокуратурата в нашата страна си къса дипломите за юристи, защото всеки обвиняем може да дава всякакви обяснения. Обясненията на един обвиняем могат да крият истината по едно дело и по такъв начин да се стигне по най-късия път до разкриването на едно престъпление", заключи Рашков.

#Бойко Рашков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »