Google обяви съкращения на близо 12 000 работни места

Google обяви съкращения на близо 12 000 работни места
A A+ A++ A

Компанията майка на Google - Alphabet, обяви съкращаването на около 12 000 работни места в световен мащаб, превръщайки се в последния американски технологичен гигант, който предприема мащабно преструктуриране, пише БГНЕС.

"Решихме да намалим работната си сила с приблизително 12 000 длъжности", заяви главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай в имейл до служителите, като добави, че съкращенията са в отговор на променящата се "икономическа реалност".

Този ход идва ден, след като Microsoft заяви, че ще намали броя на служителите си с 10 000 през следващите месеци, следвайки подобни съкращения от страна на собственика на Facebook - Meta, Amazon и Twitter.

"Предприехме строг преглед на всички продуктови области и функции, за да гарантираме, че хората и ролите ни са в съответствие с най-високите ни приоритети като компания", написа Пичай.

"Ролите, които премахваме, отразяват резултатите от този преглед. Фактът, че тези промени ще се отразят на живота на служителите, ми тежи много и поемам пълна отговорност за решенията, които ни доведоха дотук," казва още Сундар Пичай.


#Google

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »