Зимно и опасно време, очакват се сериозни валежи от дъжд и сняг

Зимно и опасно време, очакват се сериозни валежи от дъжд и сняг
A A+ A++ A

Днес ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно в Югозападна България, а в североизточните райони предимно от дъжд. През нощта срещу петък валежите ще обхванат почти цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната - дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, а на отделни места в източната половина от страната ще има условия за поледици. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в източните райони малко по-високи, в София - около 1-2°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
За днес в четири области е обявен оранжев код за валежи от сняг с образуване на снежна покривка до 30-35 cm. По-интензивни ще са снеговалежите след обяд и през нощта срещу петък. Областите, за които е в сила предупреждението за опасно време са Благоевград, Смолян, Пазарджик и Пловдив.

За девет области е в сила жълт код за потенциално опасно време. Интензивни снеговалежи се очакват в областите Монтана, Враца, Ловеч, София област, София град, Перник, Кюстендил. За област Хасково жълтият код е за значителни валежи, предимно от дъжд, които ще продължат и през нощта срещу петък. Очаквани количества - до 30-35 mm. В област Кърджали е обявен жълт код за значителни по количество валежи от дъжд и сняг (сумарно до около 30 mm), в западната част от областта - от сняг и образуване на снежна покривка до 10-15 cm.



#зима сняг #първи сняг #слаб сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »