Лада: Вече може да купувате автомобила само в три цвята поради недостиг на бои и лакове

Лада: Вече може да купувате автомобила само в три цвята поради недостиг на бои и лакове
A A+ A++ A

АвтоВАЗ" (производителя на "Лада") се сблъска с недостиг на бои и лакове. За това пише "Ведомости", позовавайки се на представители на компанията. Според вестника, популярните в Русия автомобили могат да бъдат поръчани само в бял, черен и тъмнозелен цвят. Наличността на автомобили в други цветове е възможна "не по-рано от март".

От ноември-декември 2022 г. "АвтоВАЗ" започва да боядисва автомобили от линията Granta в два цвята - черен и бял, отбелязва топ мениджърът на един от регионалните дилъри на марката. Според него сега Niva Legend, Travel и Bronto се предлагат в тъмнозелен цвят, търговските Lada - в бяло.

Информацията беше потвърдена и от мениджъра на федералния дилър на "АвтоВАЗ". Уточнява се, че има и други цветове, но "в една бройка", въпреки че по-рано автомобилите "Лада" бяха представени в 6-8 цвята.

По-рано беше съобщено, че "АвтоВАЗ" планира да създаде ново семейство автомобили "Лада", което ще включва автомобили от C-класа.

"Това ще изисква големи инвестиции. Но нашите клиенти съвсем заслужено и основателно искат да карат модерни автомобили", каза Максим Соколов, президент на компанията.

#„Лада"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »