Къде у нас има най-много болни с грип?

Къде у нас има най-много болни с грип?
A A+ A++ A

Най-много болни от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) се отчитат в областите Габрово, Ловеч, Ямбол и Софийска област. Това показват данните от Националния център по заразни и паразитни болести за периода 23 - 29 януари 2023 година.

В област Габрово заболеваемостта от грип и ОРЗ е 259 на 10 хиляди души население, като най-засегнатата възрастова група е 0-4 години. В областта довчера беше обявена грипна епидемия, а училищните занятия, свижданията в болниците, консултациите за бременни и деца, бяха прекратени.

В област Ловеч заболеваемостта от грип и ОРЗ е 242 на 10 хиляди души население, като най-засегната също е възрастовата група 0-4 години. За област Ловеч беше обявена грипна епидемия в периода 18-24 януари.

В област Ямбол заболеваемостта от грип и ОРЗ е 217 на 10 хиляди души население, като също най-много са заразените в групата 0-4 години. В областта грипна епидемия е обявена в периода 25-31 януари.

В Софийска област заболеваемостта от грип и ОРЗ е 275 на 10 хиляди души население. Най-голям брой на заразените се отчита в същата възрастова група. Грипната епидемия за областта беше обявена за периода 20-27 януари.

Най-малко заразени с грип и ОРЗ има в областите Добрич - 92 на 10 хиляди, и Разград – 99 на 10 хиляди души население.

#грип #грипна ваканция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »