Божидар Божанов осветли схемата, по която ГЕРБ, БСП, ДПС, БВ и Възраждане бранят Иван Гешев

Божидар Божанов осветли схемата, по която ГЕРБ, БСП, ДПС, БВ и Възраждане бранят Иван Гешев
A A+ A++ A

Депутатът от ДБ и бивш министър на иновациите Божидар Божанов във Фейсбук:

Вчера ГЕРБ изчакаха да започне закритата част на заседанието (за доклади на службите), за да съобщят обобщения законопроект за разследване на главния прокурор. Тогава по правилник може да се гласува съкратен срок за предложения преди второ четене.

Ние го предложихме, за да може да се вместим в тази седмица, но ГЕРБ, ДПС и БСП гласуваха "против".

После стана ясно защо са чакали закритата част - излезе Костадинов и обясни как ПП и ДБ не сме били всички в залата и затова не е минало.

От ДБ гласувахме 17 души, като за деня има двама отсъстващи по уважителни причини (Илина Мутафчиева вчера роди, да са живи и здрави). От ПП имаше малко повече липсващи, но това не променя математиката - ГЕРБ, ДПС и БСП имат мнозинство. Понякога ДПС оставят толкова хора в зала, копкото да изглежда, че нещо е можело да мине, за да има после обвинения. От Български възход пък бяха трима души. Отново, дори със 100% ПП+ДБ в зала, предложението не минава, но отново има интриги от другия лагер (в случая, използващ Възраждане).

По-късно ще разкажа цялата хронология на нежеланието главния прокурор да бъде разследван. А тя включва всички процедурни номера, които има на разположение едно мнозинство.

#Иван Гешев #Божидар Божанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »