Виктор Стоянов "Ергенът" влиза в чалгата?

Виктор Стоянов "Ергенът" влиза в чалгата?
A A+ A++ A

Начин на живот ли е чалгата или е просто стил в музиката, на който народът ни обича да се забавлява? Това ще се опитаме да разберем заедно с нашите гости Елизабет Методиева и Виктор Стоянов, които взеха участие в дългоочаквания филм на Мариан Вълев "Чалга”.

Виктор, "Ергенът” звучи доста добре като чалга псевдоним, не мислиш ли? А ти, Елизабет, избра ли си своя?

Виктор: Наистина, като се замисля, много чалга звучи. Но към този псевдоним не бих включил името си, нека остане само "Ергенът”.

Елизабет: Да, бих ползвала този от филма, но ще разберете, след като излезе лентата.

Ще си говорим за новия филм на Мариан Вълев на име "Чалга”. Как преминаха снимките?

Е: Филмът съвсем скоро ще бъде във всички кина в страната. Снимките минаха буквално като един миг, въпреки че продължиха 6 месеца. Имаше снимки по морето, след това снимахме в Перник, в София, а финалът заснехме буквално миналата седмица. Аз, заедно с Диляна Попова, съм изпълнителен продуцент на филма и се занимавам с PR и реклама. За първи път се потапям в този аспект на киното и се радвам, че дебютът ми беше именно с Мариан Вълев.

В: Аз бях на снимачната площадка само два дни, но те за мен бяха изключително тежки, защото ги бях комбинирал с турнето на Кирил Кирилов, в което бях участник. Приключихме на сцената в 12:00 вечерта и след това трябваше да пътувам до Варна, за да снимаме. Все пак беше много забавно, екипът беше много сплотен, отворен към комуникация и към самия мен, който няма никакъв опит. Надявам се да съм изпълнил желанието на Мариан Вълев. Усещането да снимам филм беше много по-различно - следвах сценарий, правех се на човек, когото не съм.

Това е първият български филм, сниман изцяло с телефон. Какви бяха трудностите? Може ли телефонът да догони качеството на камерите?

Е: Със сигурност беше предизвикателство, особено за снимачния екип. Филмът е заснет със Samsung Galaxy S 22 Ultra. Не сме използвали камера и скоро зрителите сами ще могат да разберат дали качеството наистина може да се сравнява с това на камера.

Как дойде идеята за филма?

В: Филмът проследява пътя на едно момиче, което иска да стане известно на всяка цена. Според мен е сниман с телефон, за да се покаже до къде са стигнали технологиите в наши дни.

Е: Снимането с телефон ни позволи да се разгърнем като локации. Установихме, че сме посетили повече от 100 места. Аз вече гледах филма на груб монтаж и не мога да видя никаква разлика в картината.

Вие слушате ли чалга?

Е: Ако някой ти каже, че не слуша чалга, тотално лъже. Просто няма как да съществува човек, който никога през живота си да не е слушал чалга.

В: В миналото и аз съм слушал чалга Между другото започнах да преоткривам доста ретро парчета, дори имам и любима песен, за чието име обаче не мога да се сетя. Тази музика ме връща в юношеските ми години. В момента не слушам, като изключение правят само посещенията ми в дискотека.

Защо говорим за чалгата с лошо? Какво разбират хората под чалга култура?

Е: Аз вярвам, че и в чалгата има много стойностни песни, там се осъществяват проекти на изключително високо ниво. Чалгата като култура е онова нещо, което притеснява хората, а не толкова самата музика. За мен музиката и културата имат доста голяма разлика. Чалга културата се изразява в стереотипите и идеалите, които си изградиха момичетата в последните години.

Виктор, какво мислиш за новия ерген?

Трейларът още не съм го видял. Не го познавам, но знам, че е доста успешен пианист. Искрено му завидях, защото пианото ми е любимият инструмент и винаги съм мечтал да мога да свиря. Дори наскоро си купих пиано. Сигурен съм, че той е страхотен и нямам търпение да го гледам, за разлика от моя сезон. Нямам представа дали вторият сезон може да стане по-успешен. Все още не знам кои аа момичетата, които участват.

Каква е цената на известността?

Е: Славата взима от всеки това, което е готов да даде! Не смятам, че най-важното нещо е да си известен. Най-важното е да правиш това, което те изпълва с любов. Като малка мечтаех да бъда журналист, защото ме дразнеха фалшивите новини и исках да се преборя с тях.

В: Аз пък мечтаех да заминавам с технологии. Винаги съм си представял едно минималистично място, свързано с технологии. Уви, не се занимавам с нищо такова, но попаднах в страхотна среда.

#"Ергенът" #"Ергенът" 2 #Виктор Стоянов - Ергенът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »