Ексшеф на АЕЦ „Козлодуй” за санкциите по "Магнитски": Небивалици!

Ексшеф на АЕЦ „Козлодуй” за санкциите по "Магнитски": Небивалици!
A A+ A++ A

Първа реакция на новите имена в списъка „Магнитски” пристигна още снощи от „Дондуков” 2. Оттам в позиция се казва, че държавният глава високо цени подкрепата на стратегическите партньори на България - Съединените щати и Великобритания в борбата с корупцията, принос за което имат наложените санкции на български граждани.

Служебното правителство заяви, че "отчита готовността за подкрепа" от Съединените щати и Великобритания. И напомни, че оповестената информация е за съдебната власт. От кабинета казват още, че са внесли в парламента законопроектите, свързани с реформата в съдебната система, които не бяха приети от 48-ото народно събрание.

Мерките срещу четирима от санкционираните са свързани с т.нар. „зловредно руско влияние“ у нас, което беше сред основните теми на разговор на главния прокурор Иван Гешев с конгресмени във вашингтон по време на посещението му миналата седмица. Това е позицията на държавното обвинение.

“Това са анонимки, пускани срещу мен, а те не са малко. Без значение, че тази анонимка е доказано, че е фалшива и доказана лъжа. Просто аз съм отвратен, от тези хора всичко може да се очаква” коментира бившият шеф на АЕЦ “Козлодуй” и бивш депутат от БСП Иван Генов.

“Нямам представа за какво става въпрос. Аз съм бил изп. директор на АЕЦ „Козлодуй” преди 11-12 г. В мотивите, които видях, са написани някакви небивалици. Нямам представа какво трябва да се прави оттук нататък”, каза и бившият зам.-шеф на АЕЦ „Козлодуй” Александър Николов, пише факти.бг.

#закон Магнитски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »