Зимата напомня за себе си в неделя

Зимата напомня за себе си в неделя
A A+ A++ A

Преди предстоящото през следващата седмица затопляне, в неделя зимата отново ще напомни за себе си, показват анализите на Meteo Balkans.

Въпреки това максималните температури обаче леко ще се повишат и ще са около 4°С до 8°С.

Времето в София:

През деня ще преобладава облачно време и до обяд ще превали слаб сняг. Максималните температури ще се повишат и ще са около 3°С.

Времето в планините:

В планинските райони сутринта ще се задържи предимно облачно. Около обед времето в планините ще се влоши. Очакваме валежи от сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Очакваните максимални температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

Внимание - през следващите дни се повишава вероятността от лавини!

Времето по Черноморието:

Ще преобладава значителна облачност, следобед - и със слаби ръмежи. Ще духа умерен вятър северозапад. Максималните температури ще са 4°-6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишение на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са между 80-100/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Времето на Балканите:

Около обед от север облачността на полуострова ни ще започне да се увеличава и се очакват нови снеговалежи над Централна Сърбия и Западна България. Температурите на Балканите постепенно ще се повишават.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници