Министър Христов: Имахме информация, че Николов опитва да прокара корупционни практики

Министър Христов: Имахме информация, че Николов опитва да прокара корупционни практики
Стоп кадър
A A+ A++ A

Министерството на енергетиката е получило информация, че бившият шеф на АЕЦ „Козлодуй" Александър Николов, който попадна в списъка „Магнитски”, опитва да прокара руско влияние и корупционни практики. Затова ръководството на атомната централа е било сменено. Това заяви в студиото на „Събуди се” енергийният министър Росен Христов.

„Структурираме нещата по абсолютно прозрачен начин. Енергетиката е сектор, където бюджетите са огромни. Става въпрос за стотици милиарди инвестиции и разходи за експлоатация и поддръжка. Не е неочаквано, че има такива апетити. Борим се активно срещу всякакви корупционни практики, включително партнираме с различни служби в страната и чужбина”, категоричен е Христов. По думите му България приветства всяка помощ и активна позиция в борбата с корупцията.

Със сигурност има опити за руско влияние в Министерството на енергетиката, особено що се касае до ядрените технологии, смята министър Христов.

„Нашето решение е твърдо диверсификация и намаляване на зависимостта. Както видяхте декември сключихме два договора за доставка на ново, свежо ядрено гориво”, каза още енергийният министър.

#Росен Христов #Александър Николов #закон Магнитски #АЕЦ Козлодуй

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"