"Тесла" изтегля над 360 000 автомобила поради дефект в софтуера

"Тесла" изтегля над 360 000 автомобила поради дефект в софтуера
A A+ A++ A

Американският производител на електромобили "Тесла" (Tesla) изтегля от движение близо 363 000 автомобила, снабдени със софтуер за "пълно самоуправление" (Full Self Driving), по искане на Националното управление за безопасност по пътищата на САЩ (NHTSA), предаде ДПА.

Електромобилите, които са снабдени с експерименталния софтуер ще бъдат изтеглени поради необходимостта от отстраняване на дефекти в инсталираните програми.

Мярката се отнася до 362 758 превозни средства Модел Ес (Model S) от 2016-2023 г., Модел Екс (Model X) и Модел 3 Ес (Model 3) от 2013-2017 г. и Модел Уай (Model Y) от 2020-2023 г.

"Тесла" възнамерява да отстрани софтуерни проблеми, поради които автомобилите, снабдени с модул за "пълно самоуправление" преминават на жълт сигнал на светофарите, вместо на зелен, не спазват ограниченията за максимално разрешената скорост и се движат напред по пътните ленти, които са предназначени само за превозните средства, които ще завиват наляво или надясно.

Компанията, чийто мажоритарен собственик е предприемачът Илон Мъск, от години е обект на критики, че превозните й средства, снабдени със софтуер за "пълно самоуправление", може да представляват риск за обществената безопасност, отбелязва ДПА.

#Тесла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »