Гришо спаси 2 мачбола и е на полуфинал в Ротердам

Гришо спаси 2 мачбола и е на полуфинал в Ротердам
ABN AMRO Open
A A+ A++ A

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров стигна до първия си полуфинал за годината и общо 44-и в кариерата.

Той отрази два мачбола и се наложи на четвъртфинала на АТР 500 турнира в зала в Ротердам над Алекс де Минор от Австралия с 6:3, 3:6, 7:6(6) след повече от два часа и половина игра, предаде БНР.

Димитров избра да сервира и спечели подаването си на 15. В четвъртия гейм 31-годишният българин стигна до точка за пробив и успя след топка в аут на Де Минор. След това финалистът от 2018 година в „Ахой“ затвърди за 4:1. При 5:3 първата ни ракета сервираше за спечелването на частта. Димитров поведе с 40:15 и реализира първия сетбол със сервис от 219 км/ч, който австралиецът не успя да върне. Частта продължи 35 минути.

Де Минор получи две поредни точки за пробив в началото на втория сет, но Гришо ги неутрализира. При третата обаче австралиецът, който днес навършва 24 години, успя след форхенд в аут на съперника. В следващия гейм Димитров стигна до възможност за рибрейк след отличен минаващ удар, но не успя и Де Минор поведе с 3:0. След това той продължи серията си след втори брейк В петия гейм българинът имаше три възможности да върне единия пробив, но не успя и при 0:5 сервираше за оставане в частта и се справи със задачата. В следващата игра 25-ият в света австралиец стигна до два сетбола, но не успя и Григор взе гейма. Де Минор отново подаваше за сета при 5:3. Пак се стигна до 40:15 и този път успя при общо четвъртата си възможност.

Григор започна уверено заключителната част, но в третия гейм беше пробит, след като изпрати топката на сантиметър в аут. Веднага след това австралиецът затвърди за 3:1. В шестия гейм Димитров поведе с 40:0 при сервис на опонента си и направи рибрейк за 3:3. В следващия гейм Де Минор стигна точка за пробив, но роденият в Хасково тенисист не трепна и я отрази след много дълго разиграване, а после спаси още един брейкбол преди да вземе подаването си.

Стигна се до тайбрек. В него размяната на половините дойде при 3:3 точки. Австралиецът получи два мачбола при 6:4, но не успя да затвори двубоя. Димитров след това стигна до мачпойнт при 7:6 и го реализира след виртуозно изпълнение.

Българинът завърши с 28 печеливши удари (6 аса) при 19 непредизвикани грешки (3 от тях двойни).

С успеха той си осигури 90 точки за световната ранглиста, с които ще изкачи три места до номер 25 в понеделник.

Съперникът на Григор на полуфинала се определя в двубоя между защитаващия титлата си Феликс Оже-Алиасим от Канада и руснака Даниил Медведев.


#Григор Димитров - Гришо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници