Среднощна акция в Чепинци: Обискираха дома на задържан по случая с 18-те мъртви мигранти

Среднощна акция в Чепинци: Обискираха дома на задържан по случая с 18-те мъртви мигранти
Стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Акция в софийското село Чепинци. Полицията обискира дома на задържан по случая с изоставен камион край Локорско, в който бяха открити 18 мъртви мигранти, а други 34 бяха откарани в болница.

По думите на роднина на задържания в Чепинци мъж той бил автомонтьор. Полицията задържа общо петима души, за които се смята, че имат връзка със случая. Сред тях е и собственикът на камиона, който живее в Бургас, предаде Нова.

Следствените действия и огледите на терен край Локорско продължиха цяла нощ.

Събрани са ДНК проби от кабината на камиона, за да се докаже кой е шофьорът и кой негов спътник. Събрани са и пръстови отпечатъци. Спецакции имаше снощи също в София, Бургас и Смолянско.

Пътят към камиона остана затворен цяла нощ.

Средната възраст на мигрантите е 20 години. Мъжете са били скрити в дървени плоскости. В опитите си да излязат, ръцете на някои от тях са раздрани.

Преди няколко дни общо 52 мигранти са преминали границата ни със стълба. Прекарали са два дни в гората около Ямбол, впоследствие са се качили на камиона, с който стигнали до село Локорско, съобщи директорът на НСлС Борислав Сарафов снощи.

Камионът е изоставен повече от 24 часа преди да бъде открит. Сигнал подават местни, които виждат част от мигрантите, предаде NOVA.

По случая са задържани петима души.



#Локорско #нелегални мигранти #Чепинци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »