Враждуващи ромски фамилии блокираха булевард в Пловдив, за да се бият зверски

Враждуващи ромски фамилии блокираха булевард в Пловдив, за да се бият зверски
A A+ A++ A

Стара тлееща вражда между ромски фамилии в Пловдив е причината за масовия бой с колове на оживено кръстовище на "Kарловско шосе". Куриозният инцидент стана през уикенда и дори бе заснет от хванатите в капана на биещите се групи заклещени в мелето шофьори.

На видеокадри ясно се вижда как група мъже изскачат от бус, спрял на червен светофар на булеварда и се нахвърлят на другата група, която са проследили. По време на кавгата и двете страни си разменят удари и се замерят с дървени пръти, които мятат по колите. Приклещените на светофара случайно минаващи оттам шофьори правят опити да се измъкнат, макар и с цената на нарушение.

Свадата започнала още пред затвора, където двете групи били на посещение на свои близки. Там възниква конфликт, чиято предистория е още от ноември миналата година – обясниха от полицията.

Общо 9 са участниците в мелето. 4 от тях са с неустановено местонахождение и са задържани за 24 ч., а други 5 се укриват и са обявени за общодържавно издирване. Почти всички са криминално проявени, като няколко от тях имат и предишни осъдителни присъди.

#роми #бой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »