Делото срещу Митьо Очите отново не тръгна

Делото срещу Митьо Очите отново не тръгна
A A+ A++ A

Състав на Софийския градски съд отново не успя да започне делото срещу Димитър Желязков, станал известен още като Митьо Очите и още няколко души. Причина: един от подсъдимите - Иван Ангелов, внезапно е постъпил с бактериална инфекция в болница.

Делото срещу групата не започна в по същество в Специализирания наказателен съд и след закриването на институцията бе изпратено в градския съд. Четвъртият опит за старт на съдебния процес ще бъде на 9 март.

Освен това се оказа, че доста дълго време папките по делото са престояли в Апелативния специализиран наказателен съд заради искане на един от подсъдимите за промяна на мярката за неотклонение. На предните две съдебни заседания по процеса някои от подсъдимите по делото бяха без адвокати по различни причини.

Припомняме, че Митьо Очите е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че тя е действала от януари 2013 до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Желязков беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България.

#дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »