„Училище за авиация“ се завръща на летище София

„Училище за авиация“ се завръща на летище София
A A+ A++ A

Столичният аеропорт възражда своята инициатива, в която ученици от основни и средни училища участват в образователната програма на летищего. Началото на „Училище за авиация“ бе поставено през 2017 г., но пандемията наложи прекъсване за почти 2 години.

На първото издание на инициативата, организирано съвместно с Държавния авиационен оператор (ДАО) гости на летището бяха единадесетокласниците от 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“. Лектори бяха Ростислав Бъчваров, който е с близо 50-годишен стаж на летището и капитан Йордан Колев от ДАО. Ростислав разказа на учениците за летището и описа различните дейности на аеропорта, а капитан Колев представи основите на аеродинамиката и редица интересни случи от пилотската си практика.

Учениците посетиха хангар за ремонт на самолети, където разбраха как се управлява самолет и какво правят авиомеханиците. В края на интерактивния урок всички получиха дипломи за успешно завършване на февруарското издание на „Училище за авиация“.

„Възраждаме добра инициатива като част от програмата ни за екологично и социално управление. Съзнаваме ролята ни на партньор на общността около летището, обсъждаме и по-голяма образователна инициатива в сътрудничесство със средни училища и университети. Каним всички училища в София и региона да участват в „Училище за авиация“ – това е запомнящ се формат за представяне на учебно съдържание“, каза при откриването на инициативата комуникационният директор на летище София Росен Бъчваров.

#"Летище София"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »