Путин: Русия ще продължи да развива ядрената си триада, налице е атомната подводница "Император Александър III"

Путин: Русия ще продължи да развива ядрената си триада, налице е атомната подводница  "Император Александър III"
A A+ A++ A

Русия ще продължи да развива ядрената си триада (стратегическите ядрени сили, включващи базирани на сушата междуконтинентални балистични ракети, оборудвани с атомно оръжие стратегически бомбардировачи и изстрелвани от подводници балистични ракети). Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към военните ветерани по случай днешния Ден на защитника на отечеството, предаде кореспондентът на БНР.

Той обяви, че тази година на бойно дежурство ще застъпят първите пускови установки на ракетния комплекс "Сармат" с нова тежка ракета.

"Ще продължим серийното производство на хиперзвуковите комплекси с въздушно базиране "Кинжал" и ще започнем масови доставки на хиперзвуковите ракети с морско базиране "Циркон", добави руският президент.

По думите на Путин с приемането в състава на флота на атомната подводница "Император Александър III" от проекта "Борей-А" делът на съвременните оръжия и техника в морските стратегически ядрени сили ще достигне 100%.

Президентът обеща, че в близките години в рамките на проекта ще бъдат произведени още три подводници.

Той се обърна специално към участниците в така наречената от него "специална военна операция" в Украйна, като повтори тезата си, че анексираните украински територии исторически принадлежат на Русия.

"Сега нашите бойци героично се сражават с неонацизма, пуснал корени в Украйна. Защитават нашите хора на нашите исторически територии", каза Путин.

#Владимир Путин #ядрена бомба #подводница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"