Зеленски: Путин ще бъдe убит от свои приближени

Зеленски: Путин ще бъдe убит от свои приближени
A A+ A++ A

Изказване на украинския президент Володимир Зеленски е сред водещите теми за британските издания "Таймс", "Индипендънт" и "Дейли телеграф". Те обръщат внимание на думите му, че руският президент Владимир Путин ще бъде убит от приближените си.

Тази прогноза на украинския лидер е от документалния филм "Година" на журналиста Дмитро Комаров, посветен на годишнината от руското нахлуване в Украйна. С оглед на факта, че Русия бива подлагана на все по-тежки икономически санкции, режимът на Путин ще става все по-уязвим и ще провокира съперниците му да се отърват от него, предрича Зеленски във филма на Комаров.

"Със сигурност ще се стигне до момент, в който уязвимостта на режима на Путин ще бъде усетена в Русия. И тогава хищниците ще изядат хищника. Става дума за нещо много важно и заради това те ще се нуждаят от причина, с която да оправдаят това", казва украинският президент.

"Те ще си намерят причина да убият убиеца. Ще стане ли това? Да. Кога? Не знам", пояснява Зеленски в документалния филм.

Достъпът до кръга от приближени на Путин е запазен за малцина съветници, които в продължение на десетилетия са му били лоялни, отбелязва "Дейли телеграф".

Наблюдават се обаче разногласия между руската армия и частната военна компания "Вагнер", които се обвиняват взаимно за провалите на бойното поле и се съревновават помежду си, когато става дума за това да си приписват заслуги за успехи, изтъква британското издание.

Анализатори обаче казват, че хардлайнерите от обкръжението на Путин едва ли ще предприемат действия срещу него, тъй като те дължат на президента позициите си, пише в. "Индипендънт".

БТА

#Володимир Зеленски #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"