Путин се движи само със своя уникален влак за десетки милиони евро - брониран и с кабинет

Путин се движи само със своя уникален влак за десетки милиони евро - брониран и с кабинет
A A+ A++ A

Брониран, с три локомотива, антени на покрива и специален вагон със спалня и кабинет за Путин. Това е тайният влак на руския президент. Според експерти той струва около 12,5 милиона евро.

От началото на войната с Украйна Путин е започнал да използва единствено и само влакове вместо самолети, за да избегне възможно проследяване на полетите си, тъй като е много по-трудно да се проследяват влакове. Разписанието на личната му железница се коригира според плановете на руския държавен глава, за да може влакът му да се движи с максимална скорост, без спирания, а маршрутите са известни само на шепа доверени хора.

Владимир Путин използва специално произведен за него брониран влак за официалните си пътувания, а до резиденциите му се твърди, че е прокарана секретна железопътна мрежа, включително гари, пише чуждестранната разследващата медия „Проект“.

Според тях една такава тайна гара и няколко жп линии са построени и на територията на националния парк „Валдай“ в северозападната Новгородска област, в близост до намиращата се там президентска резиденция. Гарата била открита от кореспонденти на „Проект“ през есента на миналата година. Тя разполага с хеликоптерна площадка и до нея водят железопътни линии, изградени през 2019 г. На сателитни снимки е показана и предполагаема гара, построена през 2015 г. в Ново Огарьово, Московска област, на около 400 метра от резиденцията на Путин. Според статията тази гара е скрита зад висока ограда, върху която през 10 метра са поставени охранителни камери.

„Проект“ пише още, че през 2017 г. до резиденцията на руския президент „Бочаров ручей“ в черноморския курорт Сочи се е появил перон и нова жп линия, която също е била скрита с ограда от жп линиите, по които върви градската железница.

Смята се, че Владимир Путин започнал да използва произведения за него влак през 2015 г. чак през втората половина на 2021 г., когато страната му вече се подготвяла да нахлуе в Украйна.

#Владимир Путин #влак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »