София ще става още по-зелена с инициатива за квартални горички

София ще става още по-зелена с инициатива за квартални горички
A A+ A++ A

„Гора в квартала“ се казва новата инициатива за засаждане на квартални горички на територията на София, за чието начало съобщават от Столичната община.

Първата квартална гора от 17 брези бе засадена в район “Младост“ с участието на кмета на София Йорданка Фандъкова и представители на верига магазини - като част от корпоративната социална отговорност на компанията.

"За по-чист и зелен град продължаваме с проектите ни за засаждане на дървета в градска среда. Продължава засаждането на Новата гора на София. Преди няколко години започнахме залесяването на зелен пояс от нова гора. Първите 120 000 фиданки край "Суходол", които засадихме заедно с хиляди доброволци, вече са красива млада гора на 225 дка. Миналата година започнахме втората Нова гора в землището на Негован. Предстои новият залесителен сезон" – посочи кметът Фандъкова.

Дървета се засаждат и по програмата „Моето зелено училище, моята зелена детска градина“. Предстои и озеленяването на градинката пред хотел „Рила“, която се обновява.
Тази година Столичната община ще засади около 4000 нови дървета в града – покрай улици, в паркове и междублокови пространства, допълни столичният кмет.

#гора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино