Sony отчита печалба за тримесечието

Sony отчита печалба за тримесечието
A A+ A++ A

Sony обяви резултатите от дейността си през второто тримесечие на фискалната си година, приключило на 30 септември, и от тях става ясно, че японците са успели да отчетат малка оперативна печалба за периода, докато година по-рано компанията е била на загуба, което се дължи на продажбата на химическото й подразделение на Development Bank of Japan за 58 милиарда йени. Оперативната печалба за периода е 30,3 милиарда йени (379 милиона долара) при 1,64 милиарда йени загуба преди година.

Компанията очаква оперативната печалба за цялата година да бъде 130 милиарда йени (1,63 милиарда долара) и намали прогнозите за продажбите на игровата конзола PS Vita от 12 милиона броя до 10 милиона. Освен това очаква да продаде по-малко телевизори - 14,5 милиона, и компактни фотоапарати - 16 милиона, от първоначално прогнозираните. В същото време запазва прогнозите за продажбите на PlayStation, които очаква да са 16 милиона.

Продажбите на мобилното подразделение са се увеличили със 112,1% за година до 300 милиарда йени, но това се дължи главно на консолидирането на Sony Mobile. Оперативната му загуба обаче се е повишила до 23 милиарда йени (296 милиона долара). Компанията отчита продажбите на 8,8 милиона смартфона.

http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/index.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници