Кремъл: Няма предпоставки за мирни преговори с Украйна, ще постигнем целите си по военен път

Кремъл: Няма предпоставки за мирни преговори с Украйна, ще постигнем целите си по военен път
A A+ A++ A

В момента няма никакви предпоставки на мирни преговори и целите на Русия в Украйна могат да бъдат постигнати само по военен път. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Дмитрий Песков отхвърли идеята на бившия председател на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер мирният процес в Украйна да започне чрез създаването на контактна група от представители на западните държави.

Според Песков подобни инициативи не могат да сложат край на конфликта в Украйна. Той определи като куриоз, на който трябва да се реагира с усмивка предложението на украинския президент Володимир Зеленски Русия да бъде преименувана на Московия.

Песков нито потвърди, нито опроверга информацията на агенция "Ройтерс", че следващата седмица председателят на Китайската народна република Си Цзинпин ще посети Москва.

“Засега нямам какво да кажа по тази тема. Обикновено такива съобщения се правят синхронно по взаимно споразумение между страните. Когато имаме такава готовност, ще ви уведомим”, посочи говорителят на Кремъл.

Междувременно в Женева започнаха проговорите за удължаване на споразумението за безопасен износ на украинско зърно от черноморските пристанища. Сделката беше сключена миналото лято с посредничеството на ООН и Турция.

Москва заяви, че ще се съгласи на удължаване, само ако бъдат премахнати ограниченията, засягащи руския износ. Въпреки това дипломати, сред които и турският министър на отбраната, изразиха оптимизъм, че подновяване на споразумението ще има.

#Кремъл #Дмитрий Песков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"