Забравете за кофеина: Топ 4 успокояващи чайове за по-добър сън

Забравете за кофеина: Топ 4 успокояващи чайове за по-добър сън
A A+ A++ A

Добрият сън невинаги е лесна за постигане цел, особено ако страдате от безсъние или просто имате трудност да заспите. Но има определени напитки, които може да помогнат за успокояване на ума и тялото преди сън. Един от тези напитки е чаят, който съдържа билки и съставки, които могат да спомогнат за по-добър сън.

Например, чай от лавандула може да помогне за успокояване на нервната система и да намали тревожността. Чай от лайка може също да има успокояващ ефект върху тялото и да помогне за заспиването. Чай от мента може да помогне за намаляване на стреса и да успокои ума.

Различните видове чай имат различни ползи за здравето, но когато става въпрос за избор на чай за пиене вечерта, има някои съставки, които са по-подходящи от други. Ето още няколко идеи за чайове, които можете да пиете преди лягане:

  • Чай от валериана - тази билка може да помогне за успокояване на нервната система и за намаляване на тревожността, което я прави отличен избор за пиене преди лягане.
  • Чай от бадемови ядки - този чай е богат на магнезий, който може да помогне за релаксацията на мускулите и да намали нервното напрежение.
  • Чай от розови листа - този чай има успокояващ ефект върху нервната система и може да помогне за намаляване на тревожността и стреса.

Въпреки това, има и напитки, които трябва да се избягват преди лягане, тъй като те могат да доведат до проблеми със съня. Една от тези напитки е кафето, което съдържа кофеин, който може да задържа тялото ви във вълнуващо състояние и да затрудни заспиването. Алкохолът също може да затрудни съня ви, като намали качеството на съня и доведе до повече пробуждания през нощта.

  • Зелен чай - този чай съдържа кофеин, който може да затрудни заспиването.
  • Черен чай - подобно на зеления чай, черният чай може да съдържа кофеин и да затрудни съня ви.

Затова, ако искате да постигнете по-добър сън, опитайте да пиете чай от лавандула, лайка или мента преди лягане и избягвайте напитки като кафе или алкохол. Следването на тези съвети може да помогне за подобряване на качеството на съня и за постигане на по-добро здраве и благосъстояние.

#чай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници