Забравете за тези храни , ако имате ниско кръвно

Забравете за тези храни , ако имате ниско кръвно
A A+ A++ A

Ако имате ниско кръвно налягане, има някои храни, които може да е по-добре да избягвате или да ограничите консумацията им. Тези храни могат да понижат кръвното налягане още повече и да доведат до усещане за слабост, главоболие. Ето някои от тези храни, които трябва да бъдат избягвани или консумирани в умерени количества:

Алкохол - Алкохолните напитки могат да понижат кръвното налягане, което може да доведе до слабост и главоболие.

Сол - Прекаленото консумиране на сол може да доведе до задържане на течности в организма, което може да натовари сърцето и да понижи кръвното налягане.

Грейпфрут - Грейпфрутът може да взаимодейства с лекарства за лечение на високо кръвно налягане и да доведе до понижаване на кръвното налягане.

Червено месо - Червеното месо може да бъде трудно за организма да се разгражда и да доведе до понижаване на кръвното налягане.

Много гореща храна - Много горещата храна може да доведе до разширяване на кръвоносните съдове и понижаване на кръвното налягане.

Храна с високо съдържание на мазнини - Храната с високо съдържание на мазнини може да доведе до зачервяване на кръвоносните.

Ниското кръвно налягане може да предизвика някои неприятни симптоми като главоболие, замайвания, умора и дори да доведе до припадък. Ето няколко прости стъпки, които може да следвате, за да поддържате нивото на кръвното си налягане в нормалните граници:

Пийте повече вода: Достатъчното количество вода може да помогне за поддържането на кръвното налягане в нормални граници. Опитайте се да пиете поне 8 чаши вода на ден.

Избягвайте алкохола: Алкохолът може да доведе до дехидратация и да намали кръвното налягане, така че опитайте се да го избягвате или да го консумирате в умерени количества.

Включете повече фолиева киселина в храната си: Фолиевата киселина е важна за здравето на сърцето и може да помогне за регулирането на кръвното налягане. Консумирайте повече зелени зеленчуци, яйца, леща, боб, банани и други храни, богати на фолиева киселина.

Поддържайте здравословно тегло: Поддържането на здравословно тегло може да помогне за подобряване на кръвното налягане. Опитайте се да избягвате наднормено тегло и да се стремите към здравословно тегло чрез здравословна храна и физическа активност.

Отворете дробовете си: Редовната физическа активност може да помогне за повишаване на нивот

В заключение, ниското кръвно налягане може да бъде причина за някои симптоми и да доведе до по-сериозни здравни проблеми, особено ако не се лекува правилно. За да се поддържа оптималното ниво на кръвно налягане, е важно да се спазва здравословен начин на живот, който включва здравословна диета, редовна физическа активност и контрол на стреса. Ако имате ниско кръвно налягане и се чувствате зле, трябва да се консултирате с лекар за да определи причината и да предложи подходящо лечение.

#високо кръвно #високо кръвно налягане #кръвно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »