Реклама на Ромни сравни Обама с Кастро, Чавес и Че Гевара

Реклама на Ромни сравни Обама с Кастро, Чавес и Че Гевара
Обама и Ромни заедно със своите екипи и семейства ще използват оставащите дни, за да обикалят трескаво ключовия щат Охайо. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Реклама от кандидат-президентската кампанията на републиканеца Мит Ромни сравни опонента му Барак Обама с Фидел Кастро, Уго Чавес и Че Гевара.

Испаноезичният клип е предназначен за район с кубински имигранти и затова свързва действащия президент от Демократическата партия с фигури, които повечето латиноамериканци анатемосват, предаде БГНЕС.

Вестник „Маями Хералд" обяви, че рекламата е в ефира на Флорида от най-рано вторник. Тя свързва демократа с Чавес и племенницата на Кастро, както и с Че Гевара.

Материалът най-вероятно е опит да се засили подкрепата за Мит Ромни сред кубинските избиратели, които по традиция гласуват за Републиканската партия, но в случая са силни привърженици на Барак Обама.

Ето и превод на съдържанието на скандалната реклама:

Разказвачът: Кой подкрепя Барак Обама?

Чавес: Ако бях американец, щях да гласувам за Обама.

Разказвачът: Дъщерята на Раул Кастро – Мариела, също ще гласува за него.

Кастро: Ще гласувам за Обама.

Разказвачът: Освен това, агенцията за защита на околната среда, която е под контрола на Обама, изпратила за Месеца на испаноезичното наследство имейл със снимка на Чавес.

Чавес: Ако Обама беше от Варловенто, щеше да гласува за Чавес.

Ромни: Аз съм Мит Ромни и одобрявам това послание.

Междувременно последните социологически проучвания в ключовия щат Охайо, в който кандидатите за Белия дом следят усилено ситуацията в :последната права" преди вота във вторник, сочат, че Барак Обама е заздравил лекия си аванс пред Мит Ромни.

От 1964 г. насам кандидатът, за когото е гласувало мнозинството в Охайо, е ставал президент.

Затова Обама и Ромни заедно със своите екипи и семейства ще използват оставащите дни, за да обикалят трескаво този щат.

Три последни анкети дават аванс на стопанина на Белия дом между 2,6% и 5% - единият ще иска да заздрави преднината, а другият да навакса разликата.

Според сондажа на Университета „Куинипиак" по поръчка на в „Ню Йорк таймс" сегашният президент ще получи 50% от гласовете, а републиканският кандидат - 45%. Анкетата на агенцията Риъл Клиър Политикс показва преднина на Обама с 2,6%.

#Мит Ромни #Барак Обама #Фидел Кастро #Уго Чавес #Че Гевара #президентски избори #реклама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино