Експерт: Добра новина е, че в Македония има свободни и смели гласове

Експерт: Добра новина е, че в Македония има свободни и смели гласове
Добра новина е, че в Македония има свободни и смели гласове, коментира управителят на Центъра за развитие на медиите Асен Величков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Добра новина е, че в Македония има свободни и смели гласове, коментира управителят на Центъра за развитие на медиите Асен Величков последиците от интервюто на председателя на Съюза на македонските журналисти Насер Селмани пред БГНЕС.

Като представител на независима гражданска организация, която повече от 13 години полага усилия за подобряване на медийната среда в страната и региона, той не скри възмущението си от ситуацията.

Асен Величков определи атаката срещу журналиста от страна на проправителствените медии като тревожен сигнал за свободата на словото в Македония, предаде БГНЕС.

Според него констатациите в интервюто на Насер Селмани поставят под съмнение искреността на управниците да приобщят страната към Европейския съюз.

„ЕС е преди всичко обединение на база ценности, сред които водещо място заемат свободата и плурализмът на медиите. Без независими медии едно демократично общество няма как да функционира, както се наложи да припомня и в България еврокомисар Нели Крус," отбеляза още Асен Величков.

В индекса за свободна преса на Репортери без граници за 2011 г. Македония е на 94-то място, само с 13 позиции по-долу от България, която е на 81-во място, като тенденцията спрямо минали години и при двете страни е към влошаване, подчерта управителят на Центъра за развитие на медиите.

#Насер Селмани #интервю

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »