Д-р Емилова: Инжекциите за диабет, използвани за отслабване, крият голям риск

Д-р Емилова: Инжекциите за диабет, използвани за отслабване, крият голям риск
emilova.eu
A A+ A++ A

"Инжекциите за диабет, които се използват за отслабване, крият голям риск за тялото", това заяви диетологът д-р Людмила Емилова в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Това е така нареченият семаглутид, който се отделя в панкреаса, когато дълго време не приемаме храна. Това е реакция на организма, създадена през хилядите години, в които хората са живели по този свят и са имали периоди на гладуване поради природни катаклизми. В този случай, когато 10 дни не се вкарват големи количества храна в организма, панкреасът започва да отделя семаглутид, който, стигайки до мозъка, сигнализира, че няма храна. Мозъкът тогава командва да започне да се произвежда глюкоза от мазнини", обясни тя.

"Това е изкуствена стимулация на мозъка да разгради мазнините. Когато обаче огромна доза от това вещество се вкарва венозно, е неестествено и крие огромни рискове за тялото", уточни диетологът.

"Има опити върху гризачи, които показват, че има огромен риск да се получи карцином на щитовидната жлеза, а аз вече знам случаи на пациенти, които наистина имат рак на щитовидната жлеза вследствие на прекаляването с приема на семиглутид", каза д-р Емилова.

"Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите - 48 дни, защото организмът трябва да се пречисти след зимата заради по-малкото физическо натоварване и по-тежката храна", коментира още тя.

Не можеш да си щастлив, ако се тъпчеш с храни боклуци, категорична е тя, а свалянето на килограми зависи от волята на всеки човек.

#д-р Емилова #отслабване #инжекции за диабет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »