Ето ги двамата врачански "герои", залели с киселина пловдивската врачка

Ето ги двамата врачански "герои", залели с киселина пловдивската врачка
Стоп кадър/24 часа
A A+ A++ A

Под засилен кордон в Пловдивския районен съд бяха доведени 42-годишният Йордан Цветанов и Веселин Вълчанов, на 51 г., арестувани за заливането с киселина на ясновидката Тони. Мъжете бяха задържани в четвъртък вечер, а днес магистратите трябва да решат дали да ги оставят в ареста.

Според прокуратурата на 14 март двамата пътували с джип от Враца до Пловдив, за да нападнат 52-годишната жена в дома ѝ. Цветанов слязъл от колата с маска, ръкавици и яке с висока яка и се насочил директно към апартамента на гадателката в кв. "Тракия". Тони е трудноподвижна и приемала клиенти в жилището, затова входната врата била отключена. Щом видяла мъжа, го питала как да му помогне, а той отвърнал с: "Аз ще ти помогна", и я залял със сярна киселина, след което се върнал при съучастника си и двамата отпътували обратно за Враца.

След покушението пострадалата жена е откарана в УМБАЛ "Св. Георги" в тежко състояние с 12% изгаряния по тялото от трета степен.

Двамата извършители са криминално проявени, а по време на деянието Цветанов е бил в изпитателния срок на условна присъда за кражба на автомобил. Врачаните са обвинени за причиняване на средна телесна повреда в съучастие. Ако бъдат признати за виновни, ги грозят до 6 години затвор, пише „24 часа”.

#Пловдив #киселина #врачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай