Дъжд в първия ден на астрономическата пролет

Дъжд в първия ден на астрономическата пролет
A A+ A++ A

През втория ден от новата седмица над по-голямата част от страната ще преобладава разкъсана висока облачност, която около обед ще се вплътнява. Следобед и през нощта срещу сряда над Западна и Централна България ще паднат и значителни по количества валежи.

Очакваните максимални температури ще се повишат и преобладаващите им стойности ще са между 16-20°С. По-ниски ще се задържат над Югозападна България – до 15-17°С. Ще духа слаб вятър от югозапад.

Предупреждение за лошо време

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предупреждения за очаквано лошо време, валидни за вторник, 21 март:

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, но интензивни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м.

Оранжев код: Валежите на отделни места над посочените райони ще са значителни по количества.На отделни райони на Балканите очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м.

Времето в София

През нощта срещу вторник ще преобладава разкъсана облачност. През втория ден от новата седмица над столицата ще преобладава разкъсана висока облачност, която около обед ще се вплътнява. Следобед и през нощта срещу сряда над София паднат и значителни по количества валежи.

Минималните температури ще са около 3°С, а максималните – ще са едва около 15-17°С.

Времето по планините

До обед времето по планините ще бъде предимно с разкъсана висока облачност. Следобед ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Над 1900 метра – и от сняг.

Ще духа до слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°C, на 2000 метра - около 2°C. Повишава се рискът от лавини!

Времето по Черноморието

В сутрешните часове ще има условия за ниска облачност, но с тенденция да се разкъса. Следобед ще преобладава разкъсана облачност, по-значителна по северното Черноморие, където ще превали и слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от изток.

Максималните температури ще бъдат между 11°C и 14°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 7°-9°C. Вълнението – до 2-3 бала.

Времето на Балканите

Времето на полуострова ще се влошава. Над западните и централни райони от полуострова ще е предимно облачно със слаби валежи от дъжд.

В сутрешните часове в затворените котловини ще има условия и за слани. Температурите на полуострова ще се повишават.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"