Ултрабуците Asus Zenbook с българска премиера

Ултрабуците Asus Zenbook с българска премиера
A A+ A++ A

Компанията Asus е добре позната на българските фенове на компютърните технологии, тъй като присъства в страната ни от години, но едва вчера се състоя официалното й представяне в България. То беше съпроводено и с българската премиера на един от най-новите й и очаквани продукти - ултрабук лаптопите от серията Zenbook. Те се очакват на българския пазар в средата на месеца, като ще се предлагат в няколко различни конфигурации с диагонал на екрана 11,6" и 13,3" и процесори Intel от второто поколение на сериите Core i5 и Core i7.

Устройствата са с алуминиев корпус с изключително компактни размери - дебелината е между 3 мм и 9 мм, който е и достатъчно здрав - в последното успяхме да се убедим сами на представянето, когато падане на един от лаптопите от метър височина остави само малка драскотина върху един от ъглите му. Лаптопите разчитат на SSD технология за съхранение на данни (с бърз контролер Sandforce), а допълнителните оптимизации от страна на компанията са намалили времето за събуждане до впечатляващите 2 секунди. Режимът на готовност може да достигне до 2 седмици.

Останалите технологии включват Bluetooth 4.0; USB 3.0 порт, който може да зарежда по-бързо преносими устройства; специална охлаждаща технология, която използва V-образен канал с медна перка; и подобрени възможности за възпроизвеждане на звук с технологията ASUS SonicMaster, която добавя усилвателя Bang & Olufsen ICEpower.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници