НЛО се намесил във войната между Русия и Украйна?

НЛО се намесил във войната между Русия и Украйна?
Pixabay
A A+ A++ A

Има ли връзка между войната в Украйна и извънземните? Дали нова висша цивилизация не се опитва да предотврати евентуална ядрена война, която би унищожила планетата?

Конспиративните теории за войната между Русия и Украйна получиха нов тласък с публикуването на доклад, в който се споменава за наличието на НЛО в небето на Киев. В доклада, публикуван наскоро от учени от Киевската астрономическа обсерватория (КАО), се описват "значителен брой обекти, чието естество не е ясно", включително няколко така наречени "призраци", които се появяват напълно черни в небето и изглежда, че преминават през атмосферата със скорост до 53 000 км/ч – около два пъти по-бързо от междуконтинентална балистична ракета.

Авторите на доклада описват тези обекти фантоми като НЛО – предпочитаното от научната общност наименование за неидентифицирани летящи обекти, – без да се опитват да изключат по-очевидни обяснения, като руски сателити, безпилотни апарати или ракети. Докладът за неидентифицирани летящи обекти, прелитащи над небето на Украйна, обаче беше официално отхвърлен от Националната академия на науките на Украйна (НАНУ), като официалните лица се позовават на "значителни грешки" в методите и резултатите от доклада.

"Обработката и интерпретацията на резултатите са извършени на неадекватно научно ниво и със значителни грешки при определянето на разстоянията до наблюдаваните обекти", пише група учени от НАНУ в изявление, разпространено до обществеността. В доклада си изследователите от Киевската астрономическа обсерватория анализират наблюденията на странни, бързо движещи се обекти, засечени от една от двете обсерватории близо до Киев.

Екипът определя разстоянието, размера и скоростта на тези обекти въз основа на количеството фонова светлина, която всеки от тях, изглежда, е блокирал, като стига до заключението, че много от мистериозните обекти са били с размерите на самолет, но са се движили през атмосферата със скоростта на космически кораб. Въпреки това, анализирайки данните само от един телескоп, изследователите, изглежда, са предвидили неточно разстоянията и местоположението на тези обекти и по този начин са оценили погрешно размерите и скоростта на обектите, казва Ави Льоб, астрофизик от Харвардския университет, който наскоро публикува критична статия за доклада.

Още по-странното е, че според непотвърдени съобщения в руски медии на 28 февруари неидентифициран летящ обект затворил небето над Санкт Петербург и принудил властите да задействат план "Килим". Според информация в медиите летище "Пулково" в руския град е спряло изцяло работа за няколко часа, а поне 15 полета са били забавени заради извънредната ситуация. Няколко самолета дори са се върнали към местата, откъдето са излетели. Руски издания твърдяха, че причината е НЛО, приличащо на голям дрон, което е било забелязано на разстояние 160-200 км от Санкт Петербург. Руските власти веднага вдигнали във въздуха два изтребителя – Су-35 и МиГ-31, които трябвало да проверяват ситуацията. "Звуците от изтребителите бяха като на парад", заявиха очевидци. Пътници пък са били сваляни от самолетите. "Всички седим на борда на машината, причини за закъснението не ни бяха обяснени", разказва руснак, който чакал да потегли за Москва.

По-късно руското министерство на отбраната обяви, че небето над Санкт Петербург е било затворено за обучение. "Дежурните сили за противовъздушна отбрана проведоха тренировка над Санкт Петербург за взаимодействие с гражданските органи за контрол на въздушното движение. В тренировката участваха изтребители, които отработиха откриване, прехващане и идентифициране на предполагаемата цел на нарушителя", съобщиха от руското МО. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче не назова причините за затварянето на въздушното пространство, но увери, че Владимир Путин разполага с цялата информация по този въпрос, пише "Ретро".

#НЛО #извънземни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"