Изписват натровените деца в Банско

Изписват натровените деца в Банско
В събота заедно с 38-те деца натравянене получиха и трима преподаватели. Децата бяха приети в отделението по хирургия с разстройство, повръщания и общо неразположение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Почти всички деца, които получиха хранително отравяне в Банско и бяха приети в болницата в Разлог, ще бъдат изписани в неделя, съобщи управителят на болничното заведение д-р Божидар Велев.

Велев увери, че състоянието на децата е стабилно с изключение на две от тях, които все още имат разстройство и все още се провежда реанимация, но и те ще се оправят, цитира го БНР.

Екипи на Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград извършиха проверка в хотел „Бъндерица" в Банско, където децата получиха хранителното отравяне.

Кухнята е затворена, взети са проби от всички храни и повърхности. Резултатите от тях ще станат известни в понеделник, когато може да бъде назован причинителят на хранителното отравяне. От работа е отстранен главният готвач на хотела и му е съставен акт, тъй като здравната му книжка е с изтекъл срок.

В събота заедно с 38-те деца натравянене получиха и трима преподаватели. Децата бяха приети в отделението по хирургия с разстройство, повръщания и общо неразположение. Първите седем деца бяха приети в болницата в 6.30 часа сутринта в петък. След това броят им продължи да се увеличава.

Децата са част от група от 84 ученици от първи до пети клас от 125-о СОУ в столицата, които са били на зелено училище в хотел „Бъндерица" в Банско. Групата е отседнала в хотела в четвъртък. За обяд децата яли леща и руло „Стефани", а за вечеря - печени пилешки бутчета с ориз за гарнитура.

България иска по-лека присъда за двамата българи в Малайзия

  • България, 04.11.2012 11:46 ( последна промяна в 04.11.2012 12:16)
  • Автор: btvnews.bg
  • Видяна: 19 пъти
  • Коментари: 0

Специалният пратеник на София Ангел Орбецов ще разговаря по въпроса с властите в страната

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Специалният пратеник на България Ангел Орбецов, който ще разговаря с властите в Малайзия по повод двете смъртни присъди на Иван Костов и Георги Бакалов за трафик на наркотици, ще настоява за замяна на присъдата с по-лека. Това научи bTV от Министерството на външните работи.

935 са осъдените на смърт в Малайзия. Над 700 от тях обжалват присъдите си, а около 200 души са поискали помилване.

Утре се очаква да бъде обжалвана присъдата на двамата ни сънародници. Другата седмица обаче междинен орган ще прецени дали делото да мине на втора фаза и дали присъдата може да бъде обжалвана пред апелативен съд.

„Нашата позиция е, че смъртното наказание не е приемлива мярка за нас,” заяви говорителят на МВнР Весела Чернева. „Не оспорваме заключенията на малайзийския съд, а не приемаме смъртното наказание като мярка.”

По думите й в Малайзия тече доста широк дебат за това дали да отпадне смъртното наказание. „Надяваме се след изборите през април новото правителство да пристъпи към отмяната му.”

Действащият правосъден министър на страната вече поиска отмяна на смъртното наказание за трафик на наркотици. Броят на изпълнените смъртни присъди в бившата британска колония е държавна тайна.

На последното съдебно заседание по делото срещу двамата българи се разбра, че в багажа на единия задържан – Иван, са открити точно 1 килограм и 945 грама амфетамини. Над 4 килограма са били наркотиците, намерени в куфара на Георги.

#Банско #Разлог #д-р Божидар Велев #хотел „Бъндерица" #хранително отравяне #София #РЗИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници